8 στα 10 παιδιά σερφάρουν

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο στην Ελλάδα εμφανίζει η έρευνα της Focus Bari που διεξήχθη τον Δεκέμβριο που μας πέρασε για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα,  το 78% των παιδιών ηλικίας 5 -12 ετών χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, ενώ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 89,3% για τις ηλικίες 10-12 ετών.

Αναφορικά με τις συσκευές από τις οποίες συνδέονται στο Διαδίκτυο, το 35,4% το κάνει κυρίως από συσκευές tablet, οι πωλήσεις των οποίων είχαν άλλωστε μεγάλη ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια. Ακολουθούν τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με ποσοστό 27,8%, ενώ τελευταία στη λίστα βρίσκονται τα laptop με 23,7%.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως ένα στα πέντε παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα προκύπτει επίσης το συμπέρασμα ότι σήμερα τα περισσότερα παιδιά, ηλικίας δημοτικού, έχουν δικές τους συσκευές (tablet ή κινητά τηλέφωνα) για να συνδέονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στις ηλικίες έως 9 ετών η χρήση κινητού είναι αρκετά περιορισμένη φθάνοντας σε ποσοστό το 3,1%.

Τέλος, από την έρευνα προκύπτει ότι οι ηλικίες 13 – 44 ετών επισκέπτονται σε καθημερινή βάση σελίδες των social media και η μέση on line περιήγησή τους διαρκεί πάνω από 200 λεπτά την ημέρα.

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X