Άνοιξε το Καϊμάκτσαλαν που αγαπάμε

 

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος που είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τον χειμώνα και ιδιαίτερα για την εορταστική περίοδο έχει έναν λόγο παραπάνω να γεμίσει από κόσμο και τις φετινές γιορτές, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία του  και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμάκτσαλαν.

Μιλώντας χθες στο ραδιοσταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, Πρακτορείο fm 104,9 o διευθυντής του συγκεκριμένου Χιονοδρομικού Κέντρου Θάνος Παναγιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το χιόνι στη βάση είναι 20 με 25 πόντους αλλά στην κρέμαση είναι πάνω από ένα μέτρο ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται στους -10»

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο η πληρότητα στον Άγιο Αθανάσιο και στα Λουτρά Πόζαρ είναι στο 100%. Η διαμονή στην περιοχή ξεκινάει από 90 ευρώ για ένα δίκλινο. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία ενώ στο χιονοδρομικό θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις την ημέρα των Θεοφανείων.

Το χιονοδρομικό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και υπάρχουν ειδικές τιμές για οικογένειες, φοιτητές αλλά γενικά είναι από 8 μέχρι 15 ευρώ ανάλογα τις επιλογές που θα κάνει κάποιος. Για τους μη γνωρίζοντες να πούμε ότι είναι από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά της χώρας. Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πίστες μεγάλου πλάτους – για μικρούς και μεγάλους- με ήπιες κλίσεις, κατάλληλες για άπειρους αλλά κι έμπειρους χιονοδρόμους καθώς και πίστα για airboard trails ( φουσκωτές σανίδες ειδικές για κίνηση στο χιόνι ). Οι εγκαταστάσεις ξεκινούν από τα 2.050 μ., όπου βρίσκονται το κεντρικό καταφύγιο, σχολές σκι και snowboard, πάρκινγκ, πίστες αρχαρίων και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, και καταλήγουν στα 2.480 μ. και το σταθμό άφιξης του αναβατήρα Κρέμαση, του υψηλότερου της Ελλάδας. Ακόμη και όταν δεν έχει χιόνι, αξίζει να πιείτε έναν καφέ στο σαλέ-ξενοδοχείο πολυτελείας του καταφύγιου με τις μεγάλες τζαμαρίες και την εκπληκτική θέα ή να φάτε στο παραδοσιακό εστιατόριο.

 

Μάθετε ότι …

 

Το Καϊμακτσαλάν είναι η υψηλότερη κορυφή του όρους Βόρας, το φυσικό σύνορο της Ελλάδας με τη FYROM. Το δάσος του Βόρα προστατεύεται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 και το εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο προσφέρεται για διαδρομές που διοργανώνονται από τους φυσιολατρικούς και τους ορειβατικούς συλλόγους της περιοχής – με εντυπωσιακότερη αυτήν που καταλήγει στο Pέμα του Φλώρου. Μοναδική εμπειρία η πεζοπορία μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, επί της γραμμής των συνόρων, σήμα κατατεθέν του χιονοδρομικού – το χειμώνα, μάλιστα, η διαδρομή γίνεται με ερπυστριοφόρο. Είναι μνημείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφιερωμένο στους Σέρβους πεσόντες, και είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου με υλικά που έμειναν στα πεδία των μαχών της περιοχής.

 

 

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email

X