Δράσεις της Βιβλιοθήκης

Πληθώρα  δράσεων για παιδιά έχουν ετοιμάσει για το Μάιο οι υπεύθυνοι της Κεντρικής Παιδικής Βιβλιοθήκης. Από όμορφες κατασκευές για την Πρωτομαγιά και τη Γιορτή της Μητέρας μέχρι αφήγηση παραμυθιών και μύηση στα μυστικά της ανακύκλωσης.

«Μαγιάτικο στεφάνι»

Αύριο Δευτέρα 30/4 το απόγευμα και από ώρα 6.30-8μμ η Γαρυφαλλιά Γκανή και η Νικολέττα Καρδάμη σας δείχνουν πώς να φτιάξετε το δικό σας πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Για παιδιά από 5 χρονών και άνω. Είσοδος ελεύθερη.

«Η ώρα του παραμυθιού»

«Πιρούνια και Μαχαίρια … στα μαχαίρια!»

Γιατί μια σαρανταποδαρούσα αργοπορεί στα ραντεβού της;

Πώς ξεδιψάει μια λαίμαργη καμηλοπάρδαλη;

Τι παθαίνουν δυο αβγά που δεν κάθονται στ’ αβγά τους;

Ο συγγραφέας και ηθοποιός Δημήτρης Τσιλινίκος  αφηγείται ιστορίες από το βιβλίο του «Πιρούνια και Μαχαίρια … στα μαχαίρια!».

Θα ακολουθήσει θεατρική διαδραστική παρουσίαση με τη θεατρολόγο Λευκοθέα Πύλλη.

Τετάρτη 2/5/2018, ώρα 6.00 μ. μ. – 7.00 μ. μ.

 

  «15η ΔΙΕΘΝΗΣ  ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Η Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης  συμμετέχει στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με τις παρακάτω δράσεις:

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

19:00-20:00

Η Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά της Κεντρικής Παιδικής Βιβλιοθήκης που συντονίζει η παιδαγωγός και συγγραφέας Στέλλα Γουλτίδου θα πραγματοποιήσει τη συνάντησή της στο Περίπτερο 15, stand 82 της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

20:00 – 21:00

«beegames – Brain Education Events»

Εκπαιδευτικό διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων. Τα παιδιά με τη χρήση των tablets, απαντούν σε ερωτήσεις μαθηματικών, φυσικών επιστημών, γεωγραφίας, ορθογραφίας, περιβάλλοντος, ιστορίας και λογοτεχνίας. Μαθαίνουν παίζοντας και διασκεδάζοντας. Με τους  Νικόλαο Σακελλαρίου και Θεόδωρο  Στεφάνου.

Για παιδιά 10–12 ετών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 14 – Αίθουσα 2 της Παιδικής Γωνιάς της ΔΕΒ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί η Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη  Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

16:00 – 17:00

«Η μυρμηγκοφωλιά»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά ζωντανά έντομα και αληθινά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών και να μάθουν πώς λειτουργεί μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών, χρησιμοποιώντας την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, και πώς απολιθώματα από ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα και τι πληροφορίες μας δίνουν. Με τον περιβαλλοντολόγο Παναγιώτη  Παπαδόπουλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 14 – Αίθουσα 1 της Παιδικής Γωνιάς της ΔΕΒ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί η Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη  Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη

 

«Η μυρμηγκοφωλιά»

Η Μυρμηγκοφωλιά είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε μαθητές 9 – 12 χρονών  (Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού) και παρουσιάζεται από τον περιβαλλοντολόγο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να  πιάσουν και να παρατηρήσουν από κοντά ζωντανά έντομα και αληθινά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών και να μάθουν:

  • πώς λειτουργεί μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών χρησιμοποιώντας την επικοινωνία, τη συνεργασία και τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων.
  • πώς το έντομο κλαδί καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς κανένα άλλο μέσο προστασίας πέρα από το καμουφλάζ του και πώς συνεξελίχθηκε μαζί με τα φυτά.
  • πώς απολιθώματα από ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα και τι πληροφορίες μας δίνουν.

Σημειώνεται ότι όλα τα έντομα που χρησιμοποιούνται είναι 100% ασφαλή (δε δαγκώνουν και δεν τσιμπάνε)

    Δευτέρα 7/5/2018, ώρα 10.00 –11.30 και 11.30 – 13.00

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X