Έλα να διαβάσουμε!

Πολύ σημαντικά είναι τα οφέλη που αποκομίζει μακροπρόθεσμα ένα μωρό, όταν από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του οι γονείς του φροντίζουν να του διαβάζουν παραμύθια. Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι διασκεδαστικοί τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει ευτυχισμένος αναγνώστης.

Αγκαλιάστε το με ένα βιβλίο

Όταν κρατάτε το μωρό σας κοντά και κοιτάτε ένα βιβλίο μαζί, το μωρό σας θα απολαύσει την αγκαλιά και θ’ ακούσει τη φωνή σας, καθώς και την ιστορία που του λέτε. Το να νιώθει ασφαλές μαζί σας, ενώ κοιτάζετε ένα βιβλίο, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αγάπη του παιδιού σας για ανάγνωση.

Επιλέξτε βιβλία φιλικά προς το μωρό

Τα βιβλία με φωτεινές και έντονες απεικονίσεις υψηλής ευκρίνειας είναι ευκολότερα να τα δουν τα μικρά μωρά και θα τραβήξουν αναμφίβολα την προσοχή τους. Τα βιβλία που κατασκευάζονται από ύφασμα ή μαλακό πλαστικό (για την μπανιέρα) ή “βιβλία από χαρτόνι” με στιβαρές σελίδες από χαρτόνι είναι ευκολότερα για ένα μωρό.

Μιλήστε με το μωρό σας

Περιγράψτε τον καιρό ή τα μήλα που επιλέγετε στο παντοπωλείο. Μιλήστε για τις εικόνες σε ένα βιβλίο ή για πράγματα που βλέπετε σε μια βόλτα. Ακούγοντάς σας, το παιδί σας μαθαίνει λέξεις, ιδέες και κυρίως παρατηρεί πώς λειτουργεί η γλώσσα.

Τραγουδήστε, διαβάστε, επαναλάβετε

Διαβάστε αγαπημένες ιστορίες και τραγουδήστε ξανά αγαπημένα τραγούδια ξανά και ξανά. Η επαναλαμβανόμενη διασκέδαση με τα βιβλία θα ενισχύσει την ανάπτυξη της γλώσσας και τα θετικά συναισθήματα για την ανάγνωση.

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X