Για βρέφη και παιδιά

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και παιδιά με διαταραχές όρασης που υλοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα από τον Σύλλογο «ΣΥΖΩΗ». Η πρώιμη παρέμβαση είναι μια σύνθεση υπηρεσιών και παροχών για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών) και τις οικογένειές τους και ήδη στο πλαίσιο του Προγράμματος, μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 35 παιδιά και οι οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά με τύφλωση, χαμηλή όραση ή κάποιο άλλο διαγνωσμένο πρόβλημα οπτικής αντίληψης. Συμμετέχουν και παιδιά που μαζί με διαταραχές όρασης έχουν και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, νευρολογικού τύπου διαταραχές, κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες, νευρομεταβολικά σύνδρομα κ.ά.).

Ο Σύλλογος «ΣΥΖΩΗ» ιδρύθηκε το 2007 στη Θεσσαλονίκη από γονείς ατόμων που μαζί με διαταραχές όρασης έχουν και πρόσθετες αναπηρίες (αισθητηριακές και κινητικές αναπηρίες, αναπτυξιακές διαταραχές, κ.ά.). Σκοποί του Συλλόγου είναι: η ισότιμη εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, η ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για την πολυσύνθετη αυτή αναπηρία.

 

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email

X