Η ώρα των εξετάσεων

Οι εξετάσεις πλησιάζουν και η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα παιδιά δεν χαίρονται καθόλου γι’ αυτό.

Έχετε σκεφτεί πως το περιβάλλον που διαβάζει ένα παιδί επηρεάζει πολύ τα συναισθήματά του; Με κάποιες μικρές αλλαγές στο δωμάτιο του παιδιού και στον χώρο που διαβάζει, μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να ανυπομονεί λίγο περισσότερο για την ώρα της μελέτης.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε:

  • Η ακαταστασία δεν βοηθάει ποτέ στο διάβασμα και ακόμα και αν πιστεύετε πως ένα παιδί που θέλει να διαβάσει θα βρει τρόπο να το κάνει ακόμα και μέσα στο χάος, αυτό δεν ισχύει πάντα και με όλα τα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά που λειτουργούν πολύ καλύτερα μέσα σε ένα τακτικό περιβάλλον. Βάλτε, λοιπόν, πάνω από το γραφείο του παιδιού σας έναν πίνακα με ραφάκια και κρεμάστε ή τοποθετήστε εκεί οτιδήποτε δεν χρειάζεται να βρίσκεται πάνω στο γραφείο.
  • Ο σωστός φωτισμός πάντα βοηθάει στο διάβασμα. Επιλέξτε μια αρκετά δυνατή λάμπα ώστε να τραβάει την προσοχή του παιδιού πάνω στα βιβλία του και όχι κάπου αλλού. Φροντίστε να μην υπάρχει άλλος φωτισμός από υπολογιστές, λάπτοπ ή κινητά που ενδεχομένως να τραβήξουν την προσοχή των παιδιών σας.
  • Αν έχετε δύο ή παραπάνω παιδιά που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο τότε φροντίστε το καθένα να έχει τον δικό του χώρο διαβάσματος. Χωρίστε τα γραφεία με κουρτίνες, τοιχάκια ή ντουλάπια ώστε να μην έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους όταν διαβάζουν. Αν δεν έχετε πολύ χώρο για πολλά γραφεία, τότε επιλέξτε ένα μεγάλο γραφείο ή τραπέζι και φροντίστε να βάλετε διαχωριστικά στα πόδια τους ώστε να ξέρει το κάθε παιδί μέχρι ποιο σημείο μπορεί να «απλωθεί».

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X