«Η πεντάμορφη» και σε ιδρύματα

Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνει η πρωτοβουλία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος να παρουσιάζει παραστάσεις σε χώρους φιλοξενίας μικρών παιδιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο ΚΘΒΕ. Έτσι μια από τις νέες δράσεις του Θεάτρου «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου που ξεκίνησε από τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζεται πλέον και στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτική του Οργανισμού.ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ

Η θεατροποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, σε σκηνοθετική επιμέλεια  Άννης Τσολακίδου, απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών. Οι τρεις ηθοποιοί μαγεύουν τους μικρούς θεατρόφιλους, που μένουν έκπληκτοι όταν βλέπουν να σπάει η μονοτονία της άσπρης ποδιάς στον θάλαμό τους, από μια πριγκίπισσα που καταφέρνει να ζήσει το δικό της παραμύθι!

Η υπόθεση

Μια όμορφη κοπέλα γίνεται αιχμάλωτη ενός τρομακτικού τέρατος προκειμένου να σώσει τον πατέρα της. Η Πεντάμορφη φοβάται το άσχημο τέρας και λαχταρά να ξεφύγει από αυτό. Κάθε βράδυ το Τέρας της ζητάει να τον παντρευτεί και κάθε βράδυ η Πεντάμορφη του αρνείται. Πρέπει να μάθει να αγαπά το Τέρας.

Οι μέρες περνούν και η Πεντάμορφη σιγά σιγά ερωτεύεται το Τέρας. Όταν κάποια στιγμή το φιλάει, ένα λαμπερό σύννεφο καλύπτει το Τέρας και η Πεντάμορφη τρομάζει. Μετά από λίγη ώρα το σύννεφο διαλύεται. Πίσω του βρίσκεται ένα πανέμορφο παλικάρι που την κοιτά στα μάτια με λατρεία και της αποκαλύπτει ότι έγινε Τέρας εξαιτίας μιας κατάρας που θα λυνόταν όταν βρισκόταν κάποια που θα τον αγαπούσε πραγματικά. Της εξομολογείται πόσο πολύ την αγαπάει και πόσο μόνος νιώθει όταν δεν είναι κοντά του. Η Πεντάμορφη και το Τέρας παντρεύονται και ο γάμος τους είναι ο πιο ευτυχισμένος γάμος που υπήρξε ποτέ.

Το κλασικό παραμύθι αντιμετωπίζεται ως μια παραβολή για την ανάγκη οποιουδήποτε περνά μια δυσκολία/αρρώστια να συμφιλιωθεί με αυτήν προκειμένου να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα, να την νικήσει και να βγει από αυτήν την περιπέτεια πιο δυνατός.

Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη δράση προσφέρεται δωρεάν στα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης όπως επίσης και στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα.

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου

Ενδυματολόγος: Χρήστος Μπρούφας

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Άγγελος Νεράντζης και Χρίστος Νταρακτσής.

Διάρκεια παράστασης: 20 λεπτά

Για πληροφορίες-κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με  την κ.Ειρήνη Τυφλοπούλου: (Τηλ: 2315200078 |E-mail: e.tiflopoulou@ntng.gr).

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X