Θεσσαλονίκη σ’ αγαπώ!

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή ως Νύμφη του Θερμαϊκού αλλά και ως πόλη του Αγίου Δημητρίου.

Θεσσαλονίκη είναι το ιστορικό της κέντρο, και η νέα παραλία της, ο Λευκός Πύργος, η Πλατεία Αριστοτέλους αλλά και τα Λαδάδικα. Θεσσαλονίκη όμως είναι και οι γειτονιές της Νεάπολης , της Μενεμένης αλλά  και τη Ευκαρπίας. Είναι και η ιστορική Τούμπα, η προσφυγική Καλαμαριά. Θεσσαλονίκη είναι ακόμη και οι άνθρωποι της που διακρίνονται για την ευγένεια, τη φιλοξενία και την εργατικότητα τους.

Εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε.

Πέρα από τα υπέροχα φυσικά της τοπία, τα εκπληκτικά φαγάδικα και τις όμορφες βόλτες που διαθέτει (μιας και η ευκολία της μετακίνησης με τα πόδια είναι χαρακτηριστική), έχει να προσφέρει και εξαιρετικές δυνατότητες ψυχαγωγίας για οικογένειες.

Σημαντικό κέντρο για τον αρχαίο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βυζαντινό πολιτισμό, η Θεσσαλονίκη απαριθμεί μνημεία από όλο το φάσμα του ιστορικού χρόνου.

Σε όλες τις ιστορικές περιόδους η Θεσσαλονίκη υπήρξε κοσμοπολίτικη και οικονομικά εύρωστη πόλη. Τη μεγαλύτερη ακμή γνώρισε κατά τους βυζαντινούς χρόνους. Έμποροι από όλη την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες (όπως τη Σερβία και τη Βουλγαρία) συνωστίζονταν στη Θεσσαλονίκη και τις προσέδιδαν πλούσια εμπορική και πολιτιστική δραστηριότητα. Ταυτόχρονα όμως με την υλική ευμάρεια, η πόλη χαρακτηρίστηκε από σημαντική πνευματική κίνηση φιλοσόφων, ρητόρων και λογίων, εφάμιλλη με αυτήν της Κωνσταντινούπολης.

Στο κέντρο η Πλατεία Αριστοτέλους με τα πολυσύχναστα καφέ, οι πλέον εμπορικές οδοί Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά με τις λαμπερές τους βιτρίνες, οι πολύβουες αγορές Μοδιάνο, Λουλουδάδικα και Καπάνι με τα χρώματα και τις μυρωδιές να κυριαρχούν. Στη Ναυαρίνου ο νεαρόκοσμος δίνει ραντεβού δίπλα στα αρχαία ερείπια, ενώ η Λεωφ. Νίκης –από το λιμάνι και τον Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής–, με τον ήλιο να βουτάει στον Θερμαϊκό, είναι ότι πρέπει για παραθαλάσσια βόλτα. Εξίσου όμορφη και η άλλη πλευρά της πόλης, η πιο βόρεια: η Εγνατία με τα παλαιοπωλεία και τα μεζεδοπωλεία του Μπιτ Παζάρ μας στην Άνω Πόλη δημιουργώντας ένα σκηνικό θεατρικό το οποίο θα σας τραβήξει σαν μαγνήτης τόσο λόγω του παραδοσιακού του χρώματος όσο και για τη εκπληκτική θέα της πόλης από ψηλά. Ανατολικά η Καλαμαριά θεωρείται από τις καλύτερες περιοχές της  πόλης με ωραία ρυμοτομία, παραθαλάσσια καφέ και ψαροταβέρνες καθώς και πολυσύχναστα εμπορικά σημεία. Στα δυτικά εξέχουσα θέση κατέχει το πολιτιστικό  κέντρο της Μονής Λαζαριστών.

Με σημαντικές εμπορικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο –και σήμα κατατεθέν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τη Διεθνή Έκθεση–, μουσεία που δίνουν διαρκώς αφορμές για επίσκεψη, νέα στέκια να ξεφυτρώνουν διαρκώς μετατρέποντας εγκαταλειμμένα μαγαζιά σε πολυχώρους ευρωπαϊκών προδιαγραφών, γαστρονομικό ενδιαφέρον, η πόλη σφύζει από ζωή και κίνηση καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ανάμεσα σε ξενοδοχεία σε ιστορικά και διατηρητέα κτίρια αλλά και σε πρώην καπνεργοστάσια, θα βρείτε προτάσεις για κάθε γούστο

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X