Κυριακή στο Αγρόκτημα

Μία βιωματική δράση για όλη την οικογένεια πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στο καταπράσινο και ασφαλές  αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.  Το ξεχωριστό κυριακάτικο πρωινό  περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις στο αγρόκτημα και στο εργαστήρι μαγειρικής καθώς και πληροφορίες για τις υποδομές του αγροκτήματος, που δίνονται από τα στελέχη της Σχολής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

– Υποδοχή στο σαλόνι της στεγαστικής εστίας Περρωτή και γνωριμία των μελών της ομάδας με τα στελέχη.

-Ξενάγηση και ενημέρωση για την παραγωγή και τις υποδομές του αγροκτήματος κάνοντας ένα μεγάλο περίπατο με σταθμούς:

-Αμπελώνας: πληροφορίες για το αμπέλι, τα προϊόντα του, τη φροντίδα του, τις ποικιλίες του.

-Ελαιώνας: πληροφορίες για την ελιά, τα προϊόντα της, τη φροντίδα της, τη σημαντικότητά της στη μεσογειακή διατροφή.

-Θερμοκήπια-λαχανόκηποι: ενημέρωση για τις καλλιέργειες και τις εργασίες των μαθητών μας. Παιδιά και γονείς με τη βοήθεια των στελεχών μας κόβουν λίγα λαχανικά και τα μεταφέρουν σε ψάθινα καλάθια.

-Βουστάσιο: πληροφορίες για τη ζωή, τη φροντίδα και την παραγωγή των αγελάδων μας.

-Γαλακτοκομείο: πληροφορίες για την επεξεργασία του γάλακτος και τα παράγωγά του καθώς και τη διατροφική του αξία. Το εποπτικό υλικό που έχει εγκατασταθεί, ειδικά για τα παιδιά, ενισχύει την ενημέρωση.

-Οικιακό κοτέτσι: παρατήρηση του μικρού μας πτηνοτροφείου οικιακής οικονομίας, δηλαδή το παραδοσιακό κοτέτσι.

-Αίθουσα μαγειρικής: παιδιά και γονείς με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των στελεχών μας, χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες και φορώντας σκούφους και ποδιές του chef, πλένουν τα λαχανικά και ετοιμάζουν γευστικές προτάσεις. Τα φρέσκα και αγνά προϊόντα από το αγρόκτημα και η φαντασία των παιδιών είναι αρκετά να δημιουργήσουν ένα λιτό γεύμα!

-Θερμοκήπια: μετά το γεύμα ξαναγυρίζουμε στα θερμοκήπια όπου τα παιδιά φυτεύουν το δικό τους φυτό από προτεινόμενα λαχανικά, μυρωδικά ή ανθοφόρα φυτά. Οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν ένα μικρό μπουκετάκι μυρωδικών.

-Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε εργαστήριο «αρωματισμένου ελαιόλαδου». Γονείς και παιδιά σε ζευγάρια, ετοιμάζουν το δικό τους μπουκαλάκι με αρωματισμένο ελαιόλαδο από προτεινόμενα μυρωδικά και λαχανικά.

-Ολοκλήρωση του περιπάτου στα πλαίσια του πρωινού της Κυριακής στο αγρόκτημα και αποχαιρετισμός στην πύλη.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε πρωινά Κυριακής, και έχει διάρκεια περίπου 2,5 ωρών. Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και στους γονείς ή κηδεμόνες τους σε συγκροτημένες ομάδες των 15-20 ατόμων. Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι δραστηριότητες αναβάλλονται για επόμενη Κυριακή μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες. Το κόστος του προγράμματος είναι: €10 για τους γονείς –συνοδούς, €8 για τα παιδιά και €7 για τα αδέλφια. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στα 2310-492768, 2310- 492756 ή ηλεκτρονικά στο email: scamp@afs.edu.gr. Είναι απαραίτητο να δηλώνετε έναν τουλάχιστον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας.

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00.

Υπεύθυνη προγράμματος: Αργυριάδου Ειρήνη

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X