Λίφτινγκ σχολικών αυλών

Η ποιοτική αναβάθμιση του αύλειου χώρου δύο σχολείων της Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε μόλις πρόσφατα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το 27ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται στην οδό Καισαρείας 15 στην 4η Δημοτική Κοινότητα και στο 2ο Γυμνάσιο – 31ο ΓΕΛ στην οδό Αναξιμάνδρου 79, στην 5η Κοινότητα και ενσωματώνουν στοιχεία περιβαλλοντικού και βιοκλιματικού σχεδιασμού υπαίθριων χώρων.

Οι βασικοί στόχοι που τέθηκαν κατά τη διάρκεια εκπόνησης των μελετών είναι:

  • η δημιουργία ευνοϊκών θερμοκρασιακών συνθηκών μέσω της ορθής χωροθέτησης των βασικών δραστηριοτήτων, μεθόδων σκιασμού, εμπλουτισμού των φυτεύσεων και της ορθής επιλογής των υλικών επίστρωσης και
  • η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των αυλών με την εξασφάλιση ενιαίου και αναγνωρίσιμου ύφους

Στον αύλειο χώρο του 27ου Δημοτικού Σχολείου πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι άθλησης, μεταξύ αυτών ενός γηπέδου μπάσκετ και ενός γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου – handball, τα οποία θα διαχωρίζονται μεταξύ τους από δενδροστοιχία και παγκάκια. Αναφορικά με το πράσινο, διατηρούνται τα υφιστάμενα δέντρα και προγραμματίζονται νέες φυτεύσεις, ενώ προβλέπεται η εγκατάσταση νέων φωτιστικών ιστών.

Στον αύλειο χώρο του 2ου Γυμνασίου – 31ου ΓΕΛ ανασχεδιάζονται οι προσβάσεις, ώστε να καταστούν ασφαλείς και λειτουργικές, ενώ υπάρχει μέριμνα για την κίνηση ατόμων με αναπηρία. Η είσοδος των Α.με.Α. θα γίνεται από ειδικά διαμορφωμένη ράμπα που θα οδηγεί απευθείας μέσα στο ισόγειο του λυκείου και το γυμνάσιο. Όσον αφορά στις λειτουργίες, το γήπεδο μπάσκετ χωροθετείται μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο και δημιουργούνται κερκίδες με θέα προς τον χώρο του γηπέδου, ενώ στο επάνω τμήμα της αυλής διατάσσεται το γήπεδο βόλεϊ και ένας ακόμη χώρος με καθιστικά.

Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και το δεύτερο 740.000 ευρώ, αντίστοιχα. Τα έργα περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2018 και θα υλοποιηθούν την με ανοιχτή διαδικασία ανάθεσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X