Πολιτιστική διαδρομή του Ο.Α.Σ.Θ

White Tower of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece

Μια περιήγηση διαφορετική στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επιβάτες της πολιτιστικής διαδρομής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας το λεωφορείο της γραμμής 50.

Ένα λεωφορείο που διαφέρει από τα υπόλοιπα του Ο.Α.Σ.Θ μιας και είναι «ντυμένο» με τις εικόνες του Λευκού Πύργου, της Καμάρας, του Αγίου Δημητρίου και άλλων αξιοθέατων της πόλης.

Με αφετηρία και τέρμα το Λευκό Πύργο και 15 ενδιάμεσες στάσεις ξεκινά το ταξίδι στο παρελθόν. Με το ενημερωτικό φυλλάδιο ανά χείρας ( το οποίο είναι γραμμένο στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρώσικα, με πληροφορίες για τα σημεία που επισκέπτονται, αλλά και προτεινόμενες διαδρομές πεζοπορίας), την από μικροφώνου ξενάγηση και την από οθόνης προβολή συμπληρωματικού βίντεο, ο επισκέπτης ακολουθεί την πορεία των Ανατολικών τειχών της πόλης, κατηφορίζοντας από τον Πύργο Τριγωνίου με την εξαιρετική πανοραμική θέα ως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Έτσι, φτάνει στο σημείο από όπου επιβιβάστηκε, μετά από περίπου μία ώρα, έχοντας την αίσθηση πως γνώρισε ή και ξαναγνώρισε τη Θεσσαλονίκη, μια πολυπολιτισμική και ιστορική πόλη με ιδιαίτερη αίγλη.

Μετά το τέλος της διαδρομής, το φυλλάδιο προτείνει στους τουρίστες έναν περίπατο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, για να δουν τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη δύση του ηλίου τις απογευματινές ώρες και την πόλη από μια διαφορετική οπτική γωνία, από την πλευρά της θάλασσας, από τον Λευκό Πύργο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς ώρες των δρομολογίων της Πολιτιστικής Γραμμής 50 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Σ.Θ.: http://oasth.gr/#el/politistikh-diadromh/ και στον τηλεφωνικό αριθμό 185.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 2€ το κανονικό, 1€ το μειωμένο ενώ ισχύουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών και ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ

Παροχές

 α.Χρησιμοποιήστε τη εφαρμογή της Βέλτιστης Διαδρομής http://oasth.gr/#el/bestroute/ για να μετακινηθείτε προς το σημείο εκκίνησης εύκολα και οικονομικά!

β. Υπηρεσία για άτομα με προβλήματα όρασης (έντυπα σε ανάγλυφη μορφή Braille).

White Tower of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece

Get Directions
You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email

X