Μουσείο Ύδρευσης με δωρεάν είσοδο για μαθητές

Σε μια χρονογραμμή που ξεκινά από τις στάμνες του 18ου αιώνα και φτάνει μέχρι τα… αντλιοστάσια του μέλλοντος «βαδίζουν» αυτή τη σεζόν τα παιδιά που επισκέπτονται το Μουσείο Ύδρευσης, με τη συνεργασία και την εμπειρία του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που υλοποιεί με την ΕΥΑΘ.

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεδιπλώνονται αυτή τη σχολική χρονιά σημείο αναφοράς είναι το ίδιο το κτίριο του μουσείου, το Κεντρικό Αντλιοστάσιο Θεσσαλονίκης, και η χρονολογία κατασκευής του (1890), ενώ η ιστορική διαδρομή της υδροδότησης της πόλης χρησιμοποιεί τα «εργαλεία» της τέχνης, της οικολογίας, της τεχνολογίας και της χαρτογράφησης. Ειδικές εκπαιδεύτριες – μουσειοπαδαγωγοί του Τελλογλείου  ξεναγούν τα παιδιά στη μόνιμη συλλογή του μουσείου μέσα από βιωματικές – δημιουργικές εφαρμογές, ακόμη και μέσα από έργα γνώριμα του Φ. Κόντογλου και του Κ. Λούστα!

Το πρόγραμμα -ειδικά προσαρμοσμένο για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- στοχεύει να διαμορφώσει, μέσα από την ευαίσθητη οπτική της ιστορίας της τέχνης, μια οικολογική αντίληψη για το αυριανό «υδατικό αποτύπωμα» των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου. Το μουσείο δέχεται οργανωμένες επισκέψεις με ραντεβού και ελεύθερη είσοδο (τηλ. 2310.514029). Οι ξεναγήσεις διαρκούν μιάμιση ώρα περίπου και υπάρχει χώρος πάρκινγκ για τα λεωφορεία.

Το Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλης, επί της 26ης Οκτωβρίου 19.

 

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X