Ναι στο παιχνίδι και το γέλιο

Είναι γεγονός ότι τα προσχολικά χρόνια θεωρούνται ως μια περίοδος εξαιρετικής σημασίας, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής μπαίνουν οι βάσεις για την φυσική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στην προσχολική ηλικία επιτυγχάνεται η συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Με γνώμονα αυτή τη λογική δημιουργήθηκε και ο βρεφονηπιακός-παιδικός Σταθμός «Παίζω & Γελώ» στην περιοχή των Νέων Επιβατών από τις αδελφές Βασιλική και Κωνσταντίνα Λιαγκουρδή, οι οποίες ονειρευόντουσαν από την περίοδο που και οι δύο σπούδαζαν στο ΑΠΘ να δημιουργήσουν ένα χώρο που θα λειτουργεί σαν μια μεγάλη αγκαλιά για τα μικρά αγγελούδια. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε, μετά το σπίτι και την οικογένεια, την πιο θερμή αγκαλιά», θα δηλώσουν στο www.koukoutza.gr.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο χώρος δημιουργήθηκε με αγάπη προς το παιδί και μεράκι και είναι προσαρμοσμένος στις ηλικίες και στις ανάγκες τους. Πρόκειται για νεόδμητο κτίριο, 500 τ.μ. που οικοδομήθηκε σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας που ορίζονται από το νόμο. Οι μεγάλες αίθουσες είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κατάλληλα για τα παιδιά και το βασικότερο πιστοποιημένα με προδιαγραφές ασφαλείας. Επιπλέον, όλες οι αίθουσες διαθέτουν δάπεδα αντιολισθητικά και αντιμικροβιακά, ενδοδαπέδια θέρμανση, φυσικό φωτισμό και αερισμό, ενώ είναι αυτόνομα κλιματιζόμενες. Ο προαύλιος χώρος έχει φυσικό χλοοτάπητα, ενώ υπάρχει και ημιυπαίθριος χώρος παιχνιδιού.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε δραστηριότητες, όπως ανάπτυξη προφορικού και γραπτού λόγου, προμαθηματικών εννοιών, ενώ εξασκείται στην εικαστική και θεατρική αγωγή και έρχεται σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες, την περιβαλλοντική και Μουσειακή Αγωγή. Το καθημερινό πρόγραμμα έτσι όπως το εμπνεύστηκαν και το υλοποιούν καθημερνά οι υπεύθυνες του παιδικού σταθμού περιλαμβάνει ακόμη γνωριμία με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πρώτη γνωριμία με την αγωγή υγείας, τη φυσική αγωγή και τη συνεργατική μάθηση. Ενδιαφέροντα είναι όμως και τα ερεθίσματα που δέχονται οι λιλιπούτειοι μαθητές από τη μουσική προπαιδεία, τη λαϊκή παράδοση και τα αγγλικά.

Το ωράριο λειτουργίας του «Παίζω και γελώ» είναι από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τα τμήματα είναι τρία, βρεφών, παιδικό και μικρών προνηπίων, με τους υπευθύνους να δέχονται παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 4 χρονών. Ήδη η περίοδος των εγγραφών ξεκίνησε με τις υπευθύνους να δέχονται ραντεβού για ενημέρωση. Επίσης, δέχονται και παιδιά μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Σημειωτέον ο παιδικός σταθμός που βρίσκεται στην προέκταση Δημοκρατίας στους Νέους Επιβάτες διαθέτει και σχολικό λεωφορείο.

Εκτός όμως από τους μικρούς φίλους οι υπεύθυνοι του «Παίζω και γελώ» έχουν μία σειρά έξτρα υπηρεσιών, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των γονέων για ένα περιβάλλον ασφαλές. Η τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη των παιδιών, η συνεργασία με παιδίατρο, παιδοοδοντίατρο, λογοθεραπευτή, παιδοψυχολόγο και διατροφολόγο δεν παραλείπονται. Στην ατζέντα του παιδικού σταθμού είναι ακόμη η οργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων, οι ανοιχτές εκδηλώσεις, οι εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές καθώς και οι κοινές δράσεις για παιδιά και γονείς. Σημαντική δύναμη του σταθμού είναι οι έμπειροι και καταρτισμένοι παιδαγωγοί.

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X