Ο Λουκουμάς!

Ο “Κόκκινος Σκούφος” είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που στην Ελλάδα δεν την έχουμε ξανασυναντήσει. Ο κινητός πάγκος λουκουμάδων, υπόσχεται στους περαστικούς την απόλυτη λουκουμαδο-εμπειρία, και το καταφέρνει! Αφού από τη στιγμή που θα βρεθείς μπροστά του “σε σέρνει από τη μύτη” κυριολεκτικά!

Χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού και πραλίνα βανίλιας, χειροποίητη κρέμα καραμέλας,  τραγανό χειροποίητο μπισκότο βανίλιας ή μπισκότο υγείας,  αφροδισιακό καρύδι, κανέλα, ινδοκάρυδο και φυσικά βιολογικό μέλι ανθέων και πεύκων μικρής παραγωγής… Μυρωδιές και γεύσεις, σε ένα κάλεσμα έντονων αισθήσεων, που καταλήγουν σε ένα τεράστιο χαμόγελο γευστικής απόλαυσης. Εκεί… στην παραλία Θεσσαλονίκης!!!

Κωνσταντίνος Λιάπης (δημιουργός του «Κόκκινου Σκούφου»)

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.Τα παιχνίδια μου ήταν… οι σακούλες ζαχαροπλαστικής, τα σπιτάκια από κούτες κουβερτούρας. Οι πάγκοι του εργαστηρίου των γονιών μου μετατρέπονταν σε μοναδική κρυψώνα για τα ατέλειωτα γλυκά όνειρά μου.

Κρυφά από τον πατέρα μου πήγαινα και ανακάτευα τις κρέμες και τις σοκολάτες και φυσικά τις δοκίμαζα με το μικρό μου δαχτυλάκι. Κάποτε βρέθηκα ολόκληρος μέσα σε ένα καζάνι σιροπιού».

Ζωή σα… σοκολάτα!

«Aν θα μου πει κανείς ότι στις φλέβες μου κυλάει αίμα μπορώ να τον πείσω ότι εκεί μπορεί να βρει μόνο σοκολάτα, μέλι,σιρόπι….Ήταν αναπόφευκτο.

Σπούδασα την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Δεν μου ήταν αρκετό. Πήγα στο εξωτερικό και σπούδασα την σοκολατοποιία από την μοριακή της βάση. Είχα την τύχη να έχω δάσκαλο τον Steve Brown δημιουργό της Nutella, Ferrero Roce, Mars, Twix. Μεγάλο σχολείο….

Λίγα χρόνια αργότερα σπουδάζω marketing, που είναι η άλλη μου μεγάλη αγάπη.

Στα 30 μου, αναζητώ “γέφυρες” συνδυασμού των σπουδών μου και τότε έρχεται ο “Κόκκινος Σκούφος”. Ανακαλύπτω κενό στην αγορά των λουκουμάδων και αποφασίζω να προχωρήσω στην παρασκευή χειροποίητων λουκουμάδων, έχοντας στο ντουλαπάκι μου την παραδοσιακή συνταγή του μπαμπά από το 1970.

Από το 2013 προσπαθώ να κάνω τη ζωή του κόσμου πιο γλυκιά.

Γιατί… αν ο “Κόκκινος Σκούφος” είναι ιδέα ενός ανθρώπου, η υλοποίησή της δεν ήταν δυνατή, χωρίς μια ομάδα, με ικανότητες και όραμα.

Στόχος μας, κάθε μπολάκι χειροποίητων λουκουμάδων, να μετατρέπεται σε μια ακόμη μικρή ευτυχία!».

Η ομάδα του “Κόκκινου Σκούφου” με το χαρακτηριστικό ποδηλατάκι της σας περιμένει στο Λευκό Πύργο (ανοιχτά από Μάρτιο έως Δεκέμβριο), τηλ. 693 273 2404

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X