Ο τελικός της Ρομποτικής

Στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο μεγάλος τελικός του First Lego League, του «σημαντικότερου πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά».

Ο διαγωνισμός που κατάφερε να κερδίσει παιδιά και γονείς και έχει θέμα την υδροδυναμική, ολοκληρώνει τον κύκλο του και προσκαλεί το κοινό να τον απολαύσει από κοντά.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του FIRST LEGO League, που τη φετινή χρονιά 2017-2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, διαγωνίστηκαν συνολικά 156 ομάδες προερχόμενες από όλη την Ελλάδα, καταφέρνοντας να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό. Ο διαγωνισμός, που φέτος έχει τίτλο «HYDRODYNAMICS», ανέδειξε τις νικήτριες ομάδες μέσα από πέντε προκριματικούς γύρους. Το ταξίδι του FIRST LEGO League ξεκίνησε από την Ξάνθη, συνέχισε μέχρι την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη, έδωσε την σκυτάλη στο Βόλο και λίγο πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για τον τελικό, μάγεψε την Αθήνα μέσα από μια μεγάλη εκπαιδευτική γιορτή.

Από τις 156 συνολικά ομάδες, οι 54 κατάφεραν να προκριθούν και θα διαγωνιστούν μεταξύ τους, προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Ειδικότερα, η ομάδα που θα αναγορευτεί νικήτρια θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Detroit και στο World Festival που θα διεξαχθεί εκεί στις 25 Απριλίου, ενώ άλλες τρεις ομάδες θα μας εκπροσωπήσουν στο OEC Debrecen της Ουγγαρίας στις 16 Μαΐου και στο Τalin της Εσθονίας στις 6 Ιουνίου.

Στον φετινό τελικό διαγωνισμό, που συνδιοργανώνεται από την eduACT και την ΔΕΘ-Helexpo, περισσότερα από 1.500 παιδιά θα βιώσουν μια εναλλακτική εκπαιδευτική πρόκληση μέσα από μια γιορτή μάθησης και διασκέδασης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου. Ο διαγωνισμός φέτος οργανώθηκε με τη βοήθεια 460 εθελοντών, ενώ τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Παράλληλα με την τελετή λήξης του FIRST LEGO League θα πραγματοποιηθεί και η γιορτή λήξης των εργαστηρίων με πολλά δώρα LEGO για τους συμμετέχοντες, μια δωρεάν θέση για το camp ρομποτικής της eduACT και πολλές STEAM και κινητικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Η αρχή του μεγάλου τελικού θα πραγματοποιηθεί μέσα από ένα event, που αποτελεί το πάρτι έναρξης του διαγωνισμού, την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 19:00 μ.μ. στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Στην παρουσίαση του event θα βρίσκεται ο Ambassador του FLL, Σπύρος Χαριτάτος, μαζί με τους ψυχαγωγούς της eduACT. Στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης»Χρυσοί Χορηγοί του τελικού FIRST LEGO League είναι οι εταιρείες Kleemann και OECON.

 

Σάββατο-Κυριακή 3 & 4 Μαρτίου 2018

Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης»

10:30 π.μ.- 16:00 μ.μ. (Σάββατο & Κυριακή)

 

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X