Οδηγός επιβίωσης

Κι όμως μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από κρυολογήματα. Ιδού έξι εύκολα βήματα που θα βοηθήσουν τους γονείς να διατηρήσουν τα παιδιά τους υγιή καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα παιδιά πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους και στο σπίτι και στο σχολείο

Δεδομένου ότι τα παιδιά συχνά αγγίζουν τα στόματα και τα πρόσωπά τους, οι γονείς θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι τα χέρια των παιδιών τους πλένονται με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσουν τα μικρόβια.

Ναι στην άσκηση σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους

Τα παιδιά πρέπει να κάνουν τακτική, μέτρια άσκηση για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενεργός δράση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων και των επεισοδίων της γρίπης.

Ο ύπνος κάνει καλό

Τα παιδιά χρειάζονται μεταξύ 9 και 14 ωρών ύπνου την ημέρα ανάλογα με την ηλικία τους. Η στέρηση του ύπνου μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ισορροπημένη διατροφή

Παρέχετε γεύματα με άφθονα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών. Ψάξτε για τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη D και αποφύγετε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα, συντηρητικά και σάκχαρα.

Μειώστε την πίεση

Δώστε στα παιδιά χρόνο για ξεκούραση και δημιουργικό παιχνίδι για να μειώσετε τα επίπεδα άγχους.

Αποφύγετε την ανταλλαγή μικροβίων

Διδάξτε τα παιδιά να μην μοιράζονται ποτέ καλαμάκια και φλιτζάνια, καπάκια και κασκόλ, ή οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τα στόματα και τα πρόσωπά τους.

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X