«Οι άθλοι του Ηρακλή»

Ένα ολοκαίνουριο θεματικό πάρκο που θα φέρει τον τίτλο: «Ηρακλής- Οι δώδεκα άθλοι»  θα λειτουργήσει από τις 30 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες θα δουν μπροστά τους τη Λερναία Ύδρα να κινείται μέσα στη λίμνη, το λιοντάρι της Νεμέας να βρυχάται και άλλα μυθικά τέρατα.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Αβανίδη, project manager του έργου, το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 2019 και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς κυριαρχεί το χιούμορ και μια ανάλαφρη διάθεση στα κείμενα, πολλά από τα οποία έχει επιμεληθεί ο γνωστός παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς. Το πάρκο του Ηρακλή, εκτός από τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος -ειδικά για οικογένειες- θα έχει επιπλέον έναν επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς θα παρουσιάσει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής μυθολογίας: Στο πρώτο τμήμα του πάρκου, μετά την υποδοχή, ο επισκέπτης θα συναντά το χώρο του μουσείου που θα είναι χωρισμένος σε τρία τμήματα.

Στο πρώτο τμήμα γίνεται μια γενική εισαγωγή στο «χάος», όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία.

Στο δεύτερο τμήμα, γίνεται παρουσίαση της ζωής του Ηρακλή: Γέννηση, ενηλικίωση, τα πρώτα κατορθώματα και ο θάνατος.

Στο τρίτο τμήμα, γίνεται η παρουσίαση των 12 άθλων σε μουσειακή μορφή.

Στη συνέχεια, ο επισκέπτης μπαίνει στην αίθουσα προβολής βίντεο, όπου παρουσιάζονται όλα τα μυθικά τέρατα, τα οποία φυλάκισε η θεά Αθηνά για να μην προκαλέσουν άλλο κακό στην ανθρωπότητα. Ακολουθεί η αίθουσα των άθλων, όπου, όπως περιγράφει ο κ. Αβανίδης, υπάρχουν ρομποτικά εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα οποία έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Οι επισκέπτες θα δουν μπροστά τους τη Λερναία Ύδρα να κινείται μέσα στη λίμνη, το λιοντάρι της Νεμέας να βρυχάται και άλλα μυθικά τέρατα, κάνοντας την εμπειρία του πάρκου ακόμη πιο συναρπαστική» τονίζει ο κ. Αβανίδης.

Ο τελευταίος σταθμός είναι η αίθουσα του 13ου άθλου, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι και να λάβουν ένα αναμνηστικό. Την επιστημονική επίβλεψη έχει η ομάδα της καθηγήτριας Δήμητρας Μήττα, ενώ το σενάριο για τα κείμενα των ηθοποιών έχει γράψει ο Παναγιώτης Τοπαλίδης. Το πάρκο θα εκτείνεται σε περίπου 2.300 τμ στο περίπτερο 1 και είναι μια παραγωγή της ΔΕΘ-HELEXPO, των Dreamworkers και της Hexagon Exhibition.

 

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email

X