Έρευνα: Οι γιορτές κάνουν καλό στην οικογένεια

Οι κοινές δραστηριότητες της οικογένειας τις μέρες των εορτών ειδικά όταν έχουν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και στα κέφια όλων φτιάχνουν την ψυχική διάθεση και βελτιώνουν τη σωματική ενέργεια. Φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά και προσθέτουν βάθος και ποιότητα στα συναισθήματα τους.

Με βάση μία 50ετή ανασκόπηση μελετών η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «American Psychological Association’s Journal of Family Psychology», η οικογενειακή ρουτίνα τις ημέρες των εορτών και των διακοπών συνδέεται με την καλύτερη υγεία των παιδιών, με την καλύτερη ανάπτυξη της προσωπικής ταυτότητας των εφήβων και με την καλύτερη ψυχική υγεία των ενηλίκων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν όσους δεν το έχουν κάνει ποτέ να το προσπαθήσουν. Και σε όσους το συνηθίζουν, να προσθέσουν ευρηματικά τελετουργικά ή παιχνίδια έτσι ώστε και να μη βαριούνται τα ίδια και τα ίδια και να προσφέρουν περισσότερα οφέλη στη σχέση των όλων των μελών. Μπορείτε όπως λένε για παράδειγμα να χαρίσετε λίγο από το χρόνο σας όλοι μαζί σε μια φιλανθρωπία, να ανεβάσετε μια παράσταση, να διαβάσετε όλοι μαζί ένα ενδιαφέρον βιβλίο, να τραγουδήσετε και να χορέψετε, να λέτε ιστορίες ή να παρακολουθήστε μια ταινία. Μια τελετουργική οικογενειακή συγκέντρωση τις μέρες των εορτών μπορεί πολύ εύκολα να γίνει πολύ διασκεδαστική αλλά και να προσφέρει σε όλους χαρά, αγάπη, να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τη συμπόνια σε όσους την χρειάζονται, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να αποκομίσουν σοφία και καλοσύνη.

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X