Παιδί, tv, gaming. Γονείς προσοχή!

Ξέρετε τι σημαίνει το 3-6-9-12 σε σχέση με το παιδί και την τηλεόραση; Πρόκειται για τον περίφημο κανόνα του Γάλλου ψυχαναλυτή-ψυχιάτρου Serge Tisseron, βάση του οποίου τα παιδιά κάτω των τριών ετών απαγορεύεται να βλέπουν tv . Ο SergeTisseron, από τους πιο γνωστούς Γάλλους  ψυχαναλυτές-ψυχίατρους, στη χώρα του, έχοντας ασχοληθεί με τη μελέτη των σχέσεων των νέων με τις νέες τεχνολογίες και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας της πληροφορίας στους νέους ανθρώπους, ανέπτυξε  τον κανόνα «3-6-9-12». Τουτέστιν:

Όχι τηλεόραση πριν από τα 3 χρόνια, όχι παιχνίδια σε κονσόλα πριν από τα 6, καθόλου internet πριν από τα 9 χρόνια, και καθόλου μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter..) πριν από τα 12

Σύμφωνα με τον S. Tisseron όλες οι έρευνες που έχουν γίνει για τα μικρά παιδιά  και την τηλεόραση, έχουν δείξει ότι η τηλεόραση είναι γεμάτη από βίαιους θορύβους τους οποίους τα μωρά δε μπορούν να καταλάβουν και οι οποίοι τα εμποδίζουν να μάθουν να συγκεντρώνονται. Σε ότι αφορά το tablet ή μία κονσόλα παιχνιδιού ο Γάλλος ψυχίατρος τονίζει ότι το παιδί μπορεί να παίζει με αυτές τις συσκευές, αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται ως οικογενειακές συσκευές. Αλλιώς η χρήση τους γίνεται ανεξέλεγκτη. Τέλος, για το θέμα της πρόσβασης στο διαδίκτυο ξεκαθαρίζει ότι από την ηλικία των 9 και μετά, η πρόσβαση στο internet είναι ένα δικαίωμα και δεν είναι απαγορευτική, αρκεί το παιδί να γνωρίζει εκ των προτέρων τους κανόνες.

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X