Παιδιά, στο μουσείο έχει διανυκτέρευση!

Για 7η συνεχή χρονιά το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την επιτυχημένη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών στα οποία θα δοθεί –με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης- ελαφρύ βραδινό και πρωινό σνακ, με την υποστήριξη χορηγών.

Η συγκεκριμένη δράση θεωρείται από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, μέσω της οποίας παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, είχαν ήδη την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Μουσεία της πόλης συμμετέχοντας σε επιλεγμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και δραστηριότητες και βιώνοντας τη ξεχωριστή εμπειρία της διανυκτέρευσης σε έναν μουσειακό χώρο. Φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχει στο πρόγραμμα και το μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στα μουσεία, θα κρατούν μουσειοπαιδαγωγοί, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 19.00 και θα τελειώνει την επόμενη μέρα το πρωί. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, μαξιλάρι, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα, οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα.

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2313 318213 / 2313 318229 / 2313318208

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X