Παιδική τερηδόνα

Αύξηση της φθοράς των δοντιών στα παιδιά δείχνει νέα έρευνα που έγινε από τον οργανισμό επαγγελματιών οδοντιάτρων Faculty of Dental Surgery (FDS) στο Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας (Royal College of Surgeons of England).

Βάσει της έρευνας τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν περισσότερες από 100.000 εισαγωγές σε νοσοκομεία παιδιών κάτω των 10 ετών λόγω τερηδόνας.

Σε ανακοίνωση του ο FDS επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι είναι ανάγκη να ενθαρρύνουμε όλα τα σχολεία να μη δίνουν στα παιδιά την πρόσβαση σε προϊόντα με ζάχαρη.  προσθέτοντας ότι η επόπτευση του βουρτσίσματος των δοντιών ενδέχεται να είναι ωφέλιμη.

Από τη πλευρά του ο διευθυντής του FDS, καθηγητής Μάικλ Εσκουντιέρ, θεωρεί ιδιαίτερα ανησυχητικά τα αυξανόμενα επίπεδα περιστατικών τερηδόνας και τονίζει τον ζωτικό ρόλο του σχολείου στη μείωση της ποσότητας ζάχαρης που καταναλώνουν τα παιδιά.

Ο Μικ Άρμστρονγκ επικεφαλής της Βρετανικής Οδοντιατρικής Ένωσης (British Dental Association – BDA), υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος όσο οι κυβερνήσεις δεν λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X