Σχολικές αυλές

Στη διαμόρφωση των αύλειων χώρων δύο σχολικών συγκροτημάτων προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,24 εκατ. ευρώ.

27ο δημοτικό σχολείο

Στο 27ο δημοτικό σχολείο, που λειτουργεί επί της οδού Καισαρείας 15, στην Κάτω Τούμπα θα γίνει η αναδιαμόρφωση της αυλής του.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, στο βορειοανατολικό άκρο της σχολικής αυλής θα δημιουργηθεί ένα γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου και χάντμπολ, ενώ σε παρακείμενο χώρο θα διαμορφωθεί κι ένα γήπεδο μπάσκετ. Οι δύο χώροι άθλησης διαχωρίζονται από δενδροστοιχία και καθιστικά.

Οι υφιστάμενες κερκίδες ανασχεδιάζονται, ενώ στο άνω τμήμα τους διαμορφώνεται ένας χώρος παιχνιδιού με χωμάτινο δάπεδο. Πλησιέστερα προς το σχολικό κτίριο χωροθετείται μια νησίδα παιχνιδιού, η οποία απευθύνεται στους μαθητές μικρότερων ηλικιών. Στο νοτιοδυτικό κομμάτι της αυλής τοποθετείται ένα παιχνίδι, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες μορφές διαδραστικής διδασκαλίας, όπως το κουκλοθέατρο ή τα παιχνίδια ρόλων.

 2ο γυμνάσιο – 31ο ΓΕΛ

Με βιοκλιματικά κριτήρια  θα διαμορφωθεί και η αυλή του σχολικού συγκροτήματος του 2ου γυμνασίου και του 31ου ΓΕΛ, που λειτουργεί επί της οδού Αναξιμάνδρου 79, στην περιοχή της Χαριλάου.

Όπως προβλέπεται από τη σχετική μελέτη, οι προσβάσεις στον αύλειο χώρο του σχολείου θα ανασχεδιαστούν, ώστε να είναι ασφαλείς και λειτουργικές.

“Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον εμπλουτισμό των δενδροφυτεύσεων όχι μόνο περιμετρικά αλλά και στο κέντρο της αυλής με εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, ώστε να σχηματίζεται μια συστάδα από φυλλοβόλα δέντρα για σκίαση”, επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση του τμήματος Μελετών Δημοτικών Κτιρίων και Κοινόχρηστων Χώρων της διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το γήπεδο μπάσκετ χωροθετείται μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία κερκίδων, οι οποίες καταλήγουν σε ελεύθερους κτιστούς καθιστικούς πάγκους. Στο επάνω τμήμα της αυλής διαμορφώνεται γήπεδο βόλεϊ.

 

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X