Ταξιδεύοντας με παιδιά     

Όσοι-ες έχετε παιδιά γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ότι ένα ταξίδι μαζί τους μπορεί να εξελιχθεί σε Γολγοθά. Επειδή όμως όλοι μας λίγο πολύ αγαπάμε τα ταξίδια θα πρέπει να προνοήσουμε για κάποια πράγματα πριν είναι αργά. Άλλωστε μέσα από ένα ταξίδι μας αυτό που επιζητούμε είναι διασκέδαση και χαρά.

Ιδού λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο ταξίδι:

  • Βάλτε στο μυαλό σας ένα πράγμα. Οι διακοπές δεν είναι για σας. Είναι γι’ αυτά. Όταν το καταλάβετε καλά αυτό, θα χαρείτε τις διακοπές σας πολύ περισσότερο. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν την έννοια της χαλάρωσης, ούτε ενδιαφέρονται για περιοχές με εντυπωσιακά τοπία και εξαιρετικό φαγητό – κρασί.
  • Το όποιο προορισμό μας φροντίζουμε να τον επιλέξουμε μαζί με τα παιδιά μας. Κυρίως αυτό που κοιτάμε είναι το ξενοδοχείο που θα πάμε να είναι φιλικό για τα παιδιά. Με κατάλληλους χώρους για διάφορες δραστηριότητες. Επιλέγουμε για τη διαμονή μας ισόγεια δωμάτια και αποφεύγουμε τα πολλά σκαλοπάτια
  • Όταν ξεκινάτε για κάποιο προορισμό θα πρέπει να περιμένετε τα χειρότερα, ελπίζοντας συνάμα για το καλύτερο. Ουκ ολίγοι ξεκινούν τις διακοπές τους έχοντας δημιουργήσει μεγάλες αυταπάτες  γι΄αυτές, με αποτέλεσμα να απογοητεύονται όταν συναντήσουν την σκληρή πραγματικότητα. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Από μικρές ή μεγάλες καθυστερήσεις  έως και μη εκπλήρωση των σχεδίων σας λόγω έκτακτων προβλημάτων.  Αποδεχτείτε το μιας και είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε.
  • Η καλύτερη ώρα για να οργανώσετε το ταξίδι σας είναι αυτή του ύπνου. Αν προγραμματίσατε το ταξίδι σας να γίνει αεροπορικώς και η πτήση σας διαρκεί τρεις ώρες, προσπαθήστε να είναι στη διάρκεια που τα παιδιά συνήθως κοιμούνται. Στην αρχή μάλλον θα είναι ενθουσιασμένα με την ιδέα του ταξιδιού, αλλά σε λίγο μάλλον η δόνηση του αεροπλάνου θα τα βοηθήσει να κοιμηθούν. Μόλις λοιπόν κοιμηθούν αρχίζουν οι διακοπές σας. Απολαύστε ένα φλιτζάνι καφέ και το αγαπημένο σας βιβλίο, γιατί αυτή η ηρεμία δεν θα διαρκέσει πολύ.
  • Όχι στη κατανάλωση ζάχαρης. Μην παρασυρθείτε. Αποφεύγουμε καραμέλες, χυμούς, σοκολάτα, κλπ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η ζάχαρη δίνει στα μικρά μεγάλη ενέργεια και είναι μάλλον αδύνατο να τα κρατήσουμε ήρεμα και ήσυχα στο κάθισμά τους. Συνεπώς μακριά από κάθε τι γλυκό κατά τη διάρκεια της πτήσης.
  • Φροντίστε μια από τις αποσκευές να περιέχει τα παιχνίδια των παιδιών σας. Κάθε είδους παιχνίδια, βιβλία ζωγραφικής, και ασφαλώς το iPad σας. Κατεβάστε ότι ηλεκτρονικό παιχνίδι ή ιστορία υπάρχει για να μείνει συγκεντρωμένο το αγγελούδι σας σε αυτό. Πιστέψτε μας θα είναι μεγάλη ανακούφιση.
  • Φτιάξτε ένα πρόγραμμα με διάφορες εκδηλώσεις – δραστηριότητες και προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Τα παιδιά αγαπούν τη συνήθεια. Τους αρέσει να ακολουθούν το πρόγραμμά τους. Γεμίστε την ημέρα τους με διάφορες δραστηριότητες ώστε να είναι κουρασμένα και έτοιμα για ύπνο το βράδυ. Όσο περισσότερο και καλύτερα κοιμούνται τόσο καλύτερα θα περνάτε εσείς. Μην ξεχνάτε, ότι ένα βαριεστημένο παιδί είναι σε θέση να χαλάσει τις διακοπές σας.
  • Ζητήστε χείρα βοηθείας. Καλό θάναι νάχετε μαζί σας, γονείς, πεθερικά ή καλύτερα μία baby sitter! Έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο με το σύντροφο σας χωρίς παιδιά

Κλείνοντας  αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι στις διακοπές, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε τα παιδιά μας να είναι παιδιά. Μόλις το επιτρέψετε αυτό, ίσως θα μπορούσε να βγει το παιδάκι που κρύβετε και εσείς μέσα σας.

 

 

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X