Τελλόγλειο και παιδιά

Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αύριο Σάββατο 18 Μαΐου, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ ανοίγει τις πόρτες του και σας περιμένει στην έκθεση – αφιέρωμα στον βραβευμένο με Νόμπελ ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

Δύο ανοιχτές ξεναγήσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο από το Τελλόγλειο με τίτλο: «Γιώργος Σεφέρης. Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια». Η ποίηση και οι στίχοι του μεγάλου ποιητή συναντούν το χρώμα και κρυφά νοήματα θα αποκαλυφθούν από τους πίνακες του ιδρύματος.

Στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση και οι επισκέπτες θα εμπνευστούν από την ποίηση του Σεφέρη και θα δημιουργήσουν το δικό τους μικρό αυθόρμητο και αυτόματο ποίημα.

Στις 18.00, το απόγευμα θα υλοποιηθούν παράλληλα δυο ξεναγήσεις.

Η πρώτη απευθύνεται σε ενήλικες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν απαγγελίες των ποιημάτων με τα οποία συνδέονται τα έργα Ελλήνων εικαστικών (Βασιλείου, Τάσσος, Μόραλης, Τέτσης, Τσόκλης, Φασιανός, Σόρογκας, Ψυχοπαίδης, Δασκαλάκης, Τσαλαματά, Ξένου κ.ά) που αναζήτησαν και βρήκαν την έμπνευση στο πλούσιο ποιητικό του έργο.

Η δεύτερη δράση απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών, τα οποία θα ξεναγηθούν στην έκθεση και θα δημιουργήσουν τα δικά τους αφηρημένα πορτραίτα, ανακαλύπτοντας παράξενα υλικά.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα θα είναι ανοιχτό αύριο από τις 10.00-22.00 και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τις εκθέσεις «Άγνωστα έργα του Κώστα Λούστα στο Τελλόγλειο» και “enigma” του Κωστή Γεωργίου.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X