Τι ισχύει με τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Άναψε φωτιές στο χώρο της Παιδείας η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου, βάσει της οποίας μπαίνει φρένο στις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό προκειμένου να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Η πρόσφατη σχετική εγκύκλιος του υπουργείου προκάλεσε σάλο καθώς τινάζονται στον αέρα συμφωνίες μορφωτικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την σχετική  εγκύκλιο, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων». Πάντως, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν καταργηθεί οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Περισσότερο εκτεθειμένοι από την απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, καθώς στήριζαν πολλά προγράμματά τους σε αυτά τα ταξίδια.

Από πλευράς υπουργείου πάντως διευκρινίζεται ότι από δω και στο εξής επιτρέπονται οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές και οι αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

Ιδού και η σχετική εγκύκλιος:

https://edu.klimaka.gr/nomothesia/ekdromes-episkepseis/528-ekdromes-sxolikes-ekdromes-peripatoi-deyterobathmias.html

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X