Τι να φάει το παιδί μου;

Σύμφωνα με τους ειδικούς διατροφολόγους ιδανική για το παιδί διατροφή τώρα το καλοκαίρι είναι τα λαδερά φαγητά που θεωρούνται τα πλέον ελαφρά ακόμα και για την διατροφή των ενηλίκων. Είναι ευκαιρία λοιπόν να μάθει το παιδί να τα τρώει, ειδικά αν τα μαγειρεύουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα φασολάκια φρέσκα, σαλάτα ή μαγειρεμένα λαδερά, ή με πατάτες (π.χ μπριάμ). Η φέτα πρέπει να είναι κάθε μέρα στο τραπέζι, ώστε να γίνει στο παιδί συνήθεια ζωής μια και αποτελεί μόνιμη πηγή ασβεστίου. Το ψωμί επιβάλλεται. Αν μάλιστα δεν έχουν περιττά κιλά, τα αφήνουμε να κάνουν μ’ αυτό «βουτιές» στο λάδι της σαλάτα, αφού το ελαιόλαδο και οι βιταμίνες που μαζεύονται στον πάτο της σαλατιέρας είναι πολύτιμα. Επίσης μια πολύ καλή τροφή για το παιδί ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι το ψάρι.

Χρήσιμες συμβουλές

–        Όταν το παιδί μας ζητά παγωτό: Καταρχήν δεν το αφήνουμε, να τρώει παγωτό πριν από το γεύμα, γιατί του κόβει την όρεξη. Προτιμούμε τις γρανίτες και από τα παγωτά με γάλα, τα ξυλάκια και όχι τους πυραύλους που έχουν πολλές θερμίδες, χαλάνε τα δόντια και κόβουν την όρεξη. Ένα παγωτό την ημέρα είναι αρκετό.

–        Το παιδί πρέπει να πίνει από 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως

–        Όχι αναψυκτικά τύπου κόλα ή χυμούς του εμπορίου γιατί περιέχουν πολύ ζάχαρη, καθόλου βιταμίνες και κόβουν την όρεξη.

–        Δεν αποφεύγουμε το αλάτι, που είναι απαραίτητο λόγω ζέστης.

 

You dont have permission to register

Password reset link will be sent to your email

X