Τρίγωνα Ελενίδης: Γνήσια γεύση

Tρίγωνα =Ελενίδης. Για τους Θεσσαλονικείς ο Ελενίδης δεν πουλάει τρίγωνα αλλά τετράγωνα γιατί είναι τόσο νόστιμα που τα τρως δύο-δύο. Τρως και ξανά τρως χωρίς να λιγώνεσαι. Τέτοια κρέμα δεν έχει ξαναγευτεί του ανθρώπου το στόμα.

Ήταν τα δύσκολα χρόνια λίγο μετά τον πόλεμο του ΄40, όταν ο Γιάννης Ελενίδης είχε μια ιδέα που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στη γεύση. Μοιράζοντας γάλα μέχρι τότε και φτιάχνοντας ρυζόγαλα και κρέμες που κέρδισαν την αγάπη του κόσμου, έκανε ένα βήμα παραπάνω: Γύρω στο 1956 άρχισε να φτιάχνει γλυκίσματα από φύλλο κρούστας που τα γέμιζε με κρέμα δικής του έμπνευσης. Το φύλλο ήταν χειροποίητο, τα υλικά διαλεχτά, η συνταγή μοναδική και ο Γιάννης Ελενίδης πρόσθεσε το μεράκι του δημιουργώντας το γνωστό σε όλους μας τρίγωνο που αγαπήθηκε απ’ όλους και απέκτησε φήμη που σύντομα ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ήταν το γλυκό που έμελλε να μείνει στην ιστορία σαν τρίγωνο Ελενίδη, χάρη στο δημιουργό του και αργότερα να γίνει γνωστό ως τρίγωνο Πανοράματος παίρνοντας το όνομα της περιοχής. Αυτά τα τρίγωνα, με την ίδια ποιότητα και φτιαγμένα με την ίδια συνταγή και πάντα με αγνά υλικά, τα βρίσκετε, ακόμη και σήμερα, στα καταστήματα όπου ο Βαγγέλης και ο Κώστας, τα παιδιά του Γιάννη Ελενίδη, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό που κάνει τα τρίγωνα στο κουτί με το σήμα ‘Ελ’ να ξεχωρίζουν.

Ιστοσελίδα: www.trigonaelenidis.gr

Διευθύνσεις: Café Θεμιστοκλή Σοφούλη 15, τηλ.2310 421 699, Γεωργίου Παπανδρέου 6 (πρώην Ανθέων), τηλ. 2310 855 482, Βενιζέλου 12 – Πανόραμα, τηλ. 2310 344 948

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X