Βραβεύτηκαν μαθητές!

Την περιβαλλοντική τους ευαισθησία έδειξαν οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, συλλέγοντας  τη μεγαλύτερη ποσότητα τηγανελαίων από όλα τα σχολεία του Δήμου.

Η όλη πρωτοβουλία των παιδιών δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Δήμος  Κορδελιού- Ευόσμου, παρέδωσε στη σχολική κοινότητα του 3ου Πειραματικού 4 οθόνες Η/Υ, επιβραβεύοντας την περιβαλλοντική ευαισθησία μαθητών και γονέων που κατάφεραν να συλλέξουν 1199 λίτρα μεταχειρισμένων ελαίων, τα οποία θα μετατραπούν σε βιοκαύσιμο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του εξοπλισμού ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός συνεχάρη τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την “πρωτιά” τους στην ανακύκλωση, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να προστατεύουν το περιβάλλον, κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινό τρόπο ζωής.

Κάλεσμα σε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στο πιλοτικό και καινοτόμο πρόγραμμα της συλλογής και ανακύκλωσης τηγανελαίων που υλοποιεί ο Δήμος, απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Χρήστος Δεμερτζής, ανακοινώνοντας παράλληλα πως άμεσα αναμένεται να τοποθετηθούν νέοι κάδοι συλλογής στα ΚΑΠΗ του δήμου και σε Παιδικούς Σταθμούς, ενώ θα ακολουθήσει ενημερωτική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ανακύκλωσης.

Σημειώνεται πως κάδοι συλλογής για την ανακύκλωση τηγανελαίων βρίσκονται τοποθετημένοι σε 25 σχολεία του δήμου καθώς και στους εξής δημοτικούς χώρους:

  • Δημαρχείο, Π. Μελά 24 Εύοσμος
  • Κτίριο ΘΕ.ΠΑ.Ν., Κατσαντώνη/Παπαδιαμάντη, Ελευθέριο-Κορδελιό
  • Τμήμα συντήρησης δημοτικών κτιρίων, Σμύρνης/ Βόλβης Εύοσμος
  • Τεχνική Υπηρεσία, Μαιάνδρου 98 Εύοσμος

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X