Βραβεύτηκε το MAMAKITA

Με  silver award τιμήθηκε η πλατφόρμα ΜΑΜΑΚΙΤΑ (www.mamakita.gr) στα φετινά βραβεία τουρισμού στην Ελλάδα «Tourism Awards 2019. Πρόκειται για μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία που βασίζεται στον προσωποποιημένο σχεδιασμό του ταξιδιού για οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ανεξάρτητα και μακριά από το μαζικό τουρισμό στις ομορφιές της χώρας μας. Με το θεματικό τουρισμό, την προσωποποιημένη υπηρεσία και τις βιωματικές δραστηριότητες στο επίκεντρο, η πλατφόρμα ξεχώρισε στην κατηγορία «Οικογενειακός Τουρισμός»  για την καινοτομία στο σχεδιασμό των υπηρεσιών και ανάπτυξης του τουρισμού για όλη την οικογένεια. To MAMAKITA είναι μια πλατφόρμα που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες οικογενειακού ταξιδιού, καθώς και τη δυνατότητα κράτησης δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς. Ο ταξιδιώτης μπορεί να «κλείσει» δραστηριότητες μέσω της πλατφόρμας, οι οποίες προσαρμόζονται στα μέτρα της οικογένειάς του ή της παρέας των οικογενειών που θα ταξιδέψουν μαζί. Αν τώρα, δεν έχει καθόλου χρόνο να ασχοληθεί με το ταξίδι του, μπορεί να διαλέξει μία από τις ταξιδιωτικές «ιστορίες» που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά του και μαζί με τον ταξιδιωτικό σύμβουλο από την ομάδα του ΜΑΜΑΚΙΤΑ, που γνωρίζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές και αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την έρευνα, συν-δημιουργεί το ταξίδι του αλλά και τις εμπειρίες που θα ήθελε να ζήσει σε αυτό.

«Είχαμε πρόσφατα μια οικογένεια με παιδιά στην εφηβεία που δεν πολύ-ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν τους γονείς στους αρχαιολογικούς χώρους. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής ότι στον έναν έφηβο άρεσε πολύ η φωτογραφία και στον μικρότερο αδερφό του η μουσική. Στείλαμε λοιπόν μία εξαιρετική φωτορεπόρτερ που έκανε στα παιδιά ένα ολοήμερο σεμινάριο φωτογραφίας on the spot στη Μάνη. Η μέρα «έκλεισε» με γνωριμία με δύο παραδοσιακά όργανα, ένα λαούτο κι ένα κανονάκι, και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι από δύο Έλληνες βιρτουόζους μουσικούς αγναντεύοντας τους μανιάτικους πύργους» λέει στο «koukoutza» η ιδρύτρια του Μamakita Ελένη Φωτίου.

Για όλη την οικογένεια

Στην πλατφόρμα, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να βρει family-friendly  δραστηριότητες που το ΜΑΜΑΚΙΤΑ ή οι επιλεγμένοι από την πλατφόρμα συνεργάτες έχουν σχεδιάσει. «Οι δραστηριότητες και οι εμπειρίες που προτείνουμε είναι family-oriented, βιωματικές και περιλαμβάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας γιατί πιστεύουμε ότι το ταξίδι είναι μια ευκαιρία για να ενισχυθούν οι οικογενειακοί δεσμοί και να δημιουργηθούν οικογενειακές αναμνήσεις που -ιδιαίτερα για τα παιδιά- είναι πολύ σημαντικές», επισημαίνει η κ. Φωτίου και προσθέτει: «Ακόμα και σε περιπτώσεις που τα παιδιά δεν μπορούν να συμμετέχουν εξ’ ολοκλήρου σε μια δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα σε μια οινογευσία, εμείς έχουμε σχεδιάσει παράλληλη δράση για τα παιδιά με γευστική δοκιμή σταφυλιού από διαφορετικές ποικιλίες και των παραγώγων του -όπως μούστος, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα κοκ- με ειδικούς θεατροπαιδαγωγούς και αφηγητές»

Ιδέες και λύσεις

Το ΜΑΜΑΚΙΤΑ καινοτομεί και ως προϊόν και ως διαδικασία. Ως «προϊόν», απευθύνεται αποκλειστικά σε οικογένειες, που είναι το 25% του συνόλου του εισερχόμενου τουρισμού και συνδυάζει την παροχή custom-tailored ταξιδιωτικών συμβουλών για οικογένειες με τη δυνατότητα online booking. Συστήνει και προωθεί νέους -ενδεχομένως άγνωστους- family friendly προορισμούς βάσει ενός θεματικού ταξιδιού-concept, μιας «ιστορίας», και προτείνει ιδέες και λύσεις για το ιδανικό ορμητήριο και κατάλυμα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και των ενδιαφερόντων, ενοικίαση βρεφικού εξοπλισμού ταξιδιού, υπηρεσία personal shopper ειδών πρώτης ανάγκης για βρέφη, καθώς και hands on οικογενειακές δραστηριότητες και εμπειρίες σε όλη την Ελλάδα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Η ιδέα γεννήθηκε όταν η Ελένη Φωτίου απέκτησε το τρίτο της παιδί. Διεθνολόγος και ειδική στα ελληνοτουρκικά με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εργαζόταν στο χώρο της εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών σχέσεων ως ερευνήτρια και σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Από τότε που η μητρότητα δυσκόλεψε την επαγγελματική μου ενασχόληση με το θαυμαστό αντικείμενο των διεθνών σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής, άρχισα να ασχολούμαι με το χόμπι μου -και το λόγο της επιλογής των σπουδών μου- τα ταξίδια και την ταξιδιωτική αρθρογραφία. Μέσα από τα κείμενά μου, ξαναζούσα τις οικογενειακές μας ιστορίες και κάθε φορά συνειδητοποιούσα πόσο αποκαλυπτικό είναι το ταξίδι με τα μάτια των παιδιών», μας εξηγεί η κ. Φωτίου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το blog μου για ταξίδια με παιδιά «Μαμά Κοίτα» ήταν η αφορμή για μια επιχειρηματική ιδέα, που γεννήθηκε όταν συνειδητοποίησα πόσοι φίλοι από το εξωτερικό με συμβουλεύονταν πριν ταξιδέψουν με τα παιδιά τους στην Ελλάδα. Και με τα χρόνια, φίλοι φίλων κοκ. Η ιδέα όμως εξελίχθηκε μέσα από το συναπάντημα με μια εξαιρετική ομάδα».

Η ομάδα του MAMAKITA

Εκτός από την Ελένη Φωτίου, η οποία είναι υπεύθυνη για την έρευνα και το περιεχόμενο, στην ομάδα συμμετέχει η Ιφιγένεια Λαναρά, μητέρα δύο παιδιών, σύμβουλος επιχειρήσεων και πιστοποιημένη project manager, με εκτενή εμπειρία στη διοίκηση έργων, η οποία έχει αναλάβει την οικονομική διαχείριση και το project management. Επίσης, η Εύη Κατσιγιάννη, μητέρα 2 παιδιών, νομικός και παιδαγωγός, η οποία έχει αναλάβει την παιδαγωγική διάσταση και τον ποιοτικό έλεγχο στις παρεχόμενες υπηρεσίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς επίσης και το νομικό έλεγχο στις συμφωνίες με τους συνεργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχειρηματική ιδέα του MAMAKITA διακρίθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στο διαγωνισμό NBG Business Seeds με τη φιλοξενία στο Athens Center for Entrepreneurship and Innovation κι έλαβε χρηματική και συμβουλευτική υποστήριξη από το People’s Trust του Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη. Οι διακρίσεις αυτές ενθάρρυναν την ομάδα να ασχοληθεί επαγγελματικά εξ’ ολοκλήρου με την ανάπτυξη της πλατφόρμας, η οποία μέσα σε ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2019 «βγήκε» στην αγορά.

 

Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Ο σύνδεσμος επαναφοράς κωδικού πρόσβασης θα αποσταλεί στο email σας

X